grundläggning

vattendrivna borrsystem och pumpar för grundläggning

GDS erbjuder marknaden kompletta system för vattendriven borrning för applikationer huvudsakligen inom grundläggning och tunnel, dammar samt geoenergi.

 

Systemen vi erbjuder inkluderar vattendrivna hammare från 3,5’’ to 8’’ (WAI 30i – WAI 80i från DrillKing), borrkronor (DrillKing), högtryckspumpar (GDS), rördrivningssystem (GeoRocFor), övrigt relaterade produkter såsom backventiler, borrörhögtryckssvivlar, adaptrar och slangar (Sysbohr och Colcrete Eurodrill), filtersystem (Ramson), liksom miljövänliga och säkra smörjprodukter för borrning (Matex).

I samband med detta erbjuder GDS även högkvalitativ service och support samt färdiga lösningar.

mer om vattendriven borrning (PDF)»

luftdrivna hammarsystem; luft-DTH samt vattendriven borrning; vatten-DTH, jet-grouting och förankringsborrning

Tillsammans med de starka och väl etablerade varumärkena i sin produktportfölj erbjuder GDS sina kunder borrutrustning för försäljning och uthyrning inom områdena grundläggning, tunnel, damm och geoenergi:

 • Sänkborrhammare DTH från DRILLKING för borrning med luft; dimensioner från 76 mm, 3" upp till 610 mm 24"; hammarmodellerna DK-30 - DK-240
 • Borrkronor från DRILLKING för borrning med luft i hårt berg; dimensioner från Ø70 mm, 2 ¾" upp till 1 067 mm, 42" | Link: downloads
 • Sänkborrhammarsystem DTH från DRILLKING för borrning med vatten; dimensioner från 89 mm, 3,5" upp till 203 mm, 8"; hammarmodellerna WAI 30i - WAI 80i | Link: vattendriven borrning
 • Borrkronor från DRILLKING för borrning med vatten i hårt berg; dimensioner från Ø90 - 254 mm, Ø3,5" - 10" | Link: downloads
 • Övriga specialdesignade borrkronor från DRILLKING:
  • Slant bit – borrkronor för styrd borrning
  • Upprymningskronor, s. k. hole openers
  • Borrkronor för jet-grouting
  • Kundanpassade borrkronor, upp till 1 000+ mm, 39"+

   Link: downloads
 • Rördrivningssystem från GEOROCFOR i dimensionerna Ø114,3 - 914,4 mm
 • Övrig borrutrustning från SYSBOHR:
  • Spolhuvuden och spolaxlar
  • Allt i övergångar och adaptrar
 • Jet-grouting system från SYSBOHR:
  • Simplex Ø88,9 mm
  • Duplex Ø88,9 mm & Ø114,3 mm
  • Triplex Ø114,3 mm
  • Svivlar och monitorer
 • Miljovänliga och säkra smörjprodukter från MATEX; biologisk hammarolja baserad på vegetabilisk olja, icke-alkoholbaserad högeffektiv skumbildare, gängfett samt hålstabilisator
  Link: downloads

DTH-borrör i alla diametrar, väggtjocklekar och gängtyper erbjuds i ett brett och flexibelt produktsortiment.

Gängorna kan anpassas till befintlig utrustning och med stor flexibilitet vid tillverkningen. Borrör erbjuds i s. k. shrink fit och i friktionssvetsad design upp till Ø 273 mm, Ø10 3⁄4’’ och i 12,5 mm godstjocklek. Borrör i större dimensioner svetsas med automatisk svetsutrustning.

De mest förekommande tillverkningsmaterialen följer kvalitetsstandarder såsom 27CroMo44 och 42CroMo4; detta för att försäkra om starka och slitstarka borrör.

Vi vet att korta ledtider och hög kvalitet är avgörande faktorer vid val av en leverantör. Tack vare effektiva logistiklösningar och god materialförsörjning samt högkvalitativa tillverkningsprocesser har våra leverantlrer gjort sig kända som marknadsledande inom sina resp. områden.

mer om våra borrör, gängad casing och adaptrar (endast på engelska) »

Link 1: www.sysbohr.com
Link2: www.colcrete-eurodrill.com

hårdmetallverktyg och fräständer

BETEK är en av Europas ledande tillverkare av hårdmetallverktyg och baserar sin verksamhet på egen produktion av hårdmetall. Detta gör BETEK till en mycket stark partner för den som grundlägger i krävande geologi. Med ett omfattande produktprogram och genom att erbjuda högsta tänkbara produktivitet genom att kundanpassa verktyg och genom att hitta lösningar som ger den bästa kombinationen för maskin, verktyg och geologi är BETEK det givna valet av leverantör!

mer om våra lösningar för hårdmetallverktyg (endast på engelska) »

Link: www.betek.de

kolloidalkvarnar, injekteringspumpar och kompletta blandningsstationer

GDS erbjuder COLCRETE EURODRILLS program av kollodialkvarnar, injekteringspumpar och blandningsstationer. Produktprogrammet spänner från enklare handmanövrerade blandningsenheter till avancerade injekteringsutrustningar med fullt automatiserade styr- och dokumentationssystem. Hög kvalitet med en unik kombination av kundanpassade lösningar och korta ledtider kännetecknar COLCRETE EURODRILL’s pumpar och kvarnar.

mer om våra kolloidalkvarnar, injekteringspumpar och kompletta blandningsstationer »

Link: download PDF

grävpåleutrustningar och dubbelväggiga borrör

GDS säljer och hyr ut olika verktyg från LEFFER; från rotationsenheter, via borrör till augers/jordskruvar, skopor och mejslar samt ringkronor avsedda för svetsade verktyg eller för verktyg med snabbfäste.

Samtliga komponenter är tillverkade i högsta kvalitet från LEFFER som är en av Europas största leverantörer av denna typ av utrustningar och kända för sin höga kvalitet, slitstyrka och genomtänkta design.

Nya önskemål om kundanpassningar fångas ständigt upp i dialogen med våra kunder och bidrar till ett ständig inflöde av idéer till en kreativ miljö för vidareutveckling av existerande system och produkter.

Vi vet att varje grundläggning är unik och vi diskuterar gärna tillsammans med er om hur vi kan utforma verktygen för att uppfylla just era specifika krav. Av kvalitetsskäl är utrustningsparken i vår egen hyrpark för grundläggning baserad på verktyg och utrustningar från LEFFER.

mer om våra lösningar för borrade pålar/grävpålar (endast på engelska) »

Link: www.leffer.com

underhåll, reparation och service av pumpar

GDS erbjuder sina kunder tillgång till några av marknadens mest erfarna servicetekniker för högtrycks- och injekteringspumpar samt blandningsstationer. Med mångårig erfarenhet, en effektiv enkelhet och flexibilitet i hanteringen och med rätt attityd är kvalificerad hjälp aldrig långt borta när den behövs. Med ett genomtänkt förebyggande underhåll och planerade serviceinsatser förebyggs haverier och oönskade driftstopp. Stora kostnader går att spara med ett effektivt och fungerande underhåll. GDS erbjuder kompletta servicelösningar; från systematisk underhållsplanering till aktivt genomförande på byggplatsen.

service av övrig utrustning

GDS erbjuder sina kunder tillgång till några av marknadens mest erfarna servicetekniker för högtrycks- och injekteringspumpar samt blandningsstationer. Med mångårig erfarenhet, en effektiv enkelhet och flexibilitet i hanteringen och med rätt attityd är kvalificerad hjälp aldrig långt borta när den behövs. Med ett genomtänkt förebyggande underhåll och planerade serviceinsatser förebyggs haverier och oönskade driftstopp. Stora kostnader går att spara med ett effektivt och fungerande underhåll. GDS erbjuder kompletta servicelösningar; från systematisk underhållsplanering till aktivt genomförande på byggplatsen.

Förutom underhåll, reparation och service av pumpar utför GDS i egen regi också dessa tjänster för sänkborrhammare – vattendrivna eller luftdrivna – samt för svivlar, rotationsenheter och annan lättare utrustning.

För service, reparationer och ombyggnader av tyngre utrustningar såsom borriggar, samarbetar vi med SPD Scandinavian Pile Driving i Sala och kan härigenom erbjuda ett komplett och välrenommerat alternativ för hela ditt servicebehov.

 

Ihre Partner für den Verkauf und die Vermietung von Bohrwerkzeuge / Bohrgeräte in Deutschland, Schweden und Polen